Jelenin suprug, najbolji svetski teniser Novak Đoković, boluje od celijakije tj. ima intoleranciju na gluten pa oboje i te kako paze na to kako se hrane.
Novak je napravio pravu malu revoluciju kada je prešao na ishranu bez glutena i u roku od godinu dana prokrčio put do teniskog trona, pre svega zahvaljujući novom prehrambenom režimu koji mu je pomogao da iz sebe izvuče maksimum.
Pogledajte i Ovako izgleda jelovnik Novaka Đokovića
Njihova ishrana se uglavnom sastoji od povrća, belog mesa, ribe, voća, semena, mahunarki i zdravih ulja.
Jelena je na svom Instagram profilu objavila fotografiju svog ručka s kojom je zaintrigirala obožavaoce koji su je zamolili da im napiše više o svojoj ishrani.
"Moj ručak – oraščići, voće, povrće, ulja. Vrlo hranjivo i puno energije. To znači da neću pasti u komu od hrane i mogu raditi bez da mi se spava. To je izrazito važno ako ti dan počinje u 6 (hvala ti za to Stefane!).
Verujem da zdravlje dolazi iz hrane koju jedemo, vežbanja, ljudi kojima smo okruženi i iz pozitivnih misli", napisala je Jelena.
"Ovo uvek imam u frižideru u slučaju ako poželim nešto slatko. Uglavnom nemam želje za šećerom i u našoj kući ga nema. Umesto njega zaslađujemo se medom, urmama, sirupom od agave, sirupom od javora i rogačem.
Ovi deserti lagani su za pripremu. Čak ih pravimo i kada idemo na put ili odsedamo u hotelu – tako nemamo izgovor za posezanje za čokoladom. Nemam tačan recept za njih jer su drugačiji svaki put kad ih pravim, ali jednako fini. Koristim sve vrste orašastih plodova, banane, urme, maline, jagode, kokosovo ulje.
Jednostavno eksperimentišite, moja omiljena kombinacija su urme, kakao i indijski oraščići. Ovo je desert koji možete jesti bez griže savesti i sadrži samo dobre nutrijente".
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom