Sok od grejpfruta, jabukovog sirćeta i meda već godinama je popularan "lek" za naslage na stomaku, ali i za naduvenost koja se često javlja od preterivanja u brzoj hrani, gaziranim i alkoholnim pićima.

Pogledajte i Evo šta se događa kada pijete jabukovo sirće i med na prazan stomak 

Grejpfrut je poznat kao najbolji saveznik u borbi protiv kilograma, jer podstiče metabolizam i snabdeva telo neophodnim vitaminima. Isto to važi i za jabukovo sirće, koje pritom pozitivno utiče i na nivo masti u krvi, pa se savetuje i ljudima koji imaju problema sa krvim sudovima, dijabetesom ili insulinskom rezistencijom. Jabukovo sirće je najpoznatije kao supresor apetita. Pektini iz jabuke vezuju masti i smanjuju njihovo usvajanje - a može da se koristi i kao dezodorans!

Za dozu antioksidanata i jedinjenja koja se bore protiv bakterija i mikroba pobrinuće se med, pa će ova kombinacija tri jednostavna sastojka uticati pozitivno na čitav organizam, uključujući i mozak i vid, a ne samo da gubljenje kilograma.

Pogledajte i Kako da prepoznate pravi med

Potrebno je:

1 kašičica meda

2 kašičice jabukovog sirćeta

1 šolja sveže ceđenog soka od grejpfruta

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmešajte.

Pogledajte i Napravite sok za pročišćavanje jetre

Primena:

Ovaj sok bi trebalo da pijete pre ručka ili večere, sedam dana zaredom. Zatim se pravi pauza od sedam dana, a posle možete da ponovite ciklus.

Ukoliko se redovno pije, ovaj napitak veoma brzo daje rezultate - a neke žene kažu da pomoću ovog soka može da se skine i jedan centimetar u obimu struka za sam jedan dan.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: 24sata.rs