Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da zamrznete ostatke pripremljenog mesa

Višak kuvanog ili pečenog mesa možete na bezbedan način zamrznuti i tako iskoristiti u drugim prilikama.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Nakon slavlja ili svečanog ručka vam je ostao višak mesa i ne znate na koji način da ga sačuvate? Evo odličnog saveta za bezbedno skladištenje pripremljenog mesa.

Najpre dobro ohladite kuvano ili pečeno meso i isecite ga na tanke komade, ukoliko je moguće.

Pogledajte i Ove namirnice nemaju rok trajanja

Komade mesa slažite jedan preko drugog, tako da između svakog bude komad papira za pečenje. Na kraju sve složeno meso umotajte velikim parčetom papira za pečenje i na njemu možete napisati o kom mesu je reč, kao i datum kada ste ga spakovali. Upakovano meso zatim stavite u zamrzivač. 

Ovakvo zamrzavanje mesa vam olakšava kasnije korišćenje jer ne morate da odmrzavate celo pakovanje, već pojedinačne komade po potrebi.

Jednom odmrznuto meso možete podgrejati samo jednom i ne sme se ponovo zamrzavati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti