Nakon slavlja ili svečanog ručka vam je ostao višak mesa i ne znate na koji način da ga sačuvate? Evo odličnog saveta za bezbedno skladištenje pripremljenog mesa.
Najpre dobro ohladite kuvano ili pečeno meso i isecite ga na tanke komade, ukoliko je moguće.
Pogledajte i Ove namirnice nemaju rok trajanja
Komade mesa slažite jedan preko drugog, tako da između svakog bude komad papira za pečenje. Na kraju sve složeno meso umotajte velikim parčetom papira za pečenje i na njemu možete napisati o kom mesu je reč, kao i datum kada ste ga spakovali. Upakovano meso zatim stavite u zamrzivač.
Ovakvo zamrzavanje mesa vam olakšava kasnije korišćenje jer ne morate da odmrzavate celo pakovanje, već pojedinačne komade po potrebi.
Jednom odmrznuto meso možete podgrejati samo jednom i ne sme se ponovo zamrzavati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus