Nakon slavlja ili svečanog ručka vam je ostao višak mesa i ne znate na koji način da ga sačuvate? Evo odličnog saveta za bezbedno skladištenje pripremljenog mesa.
Najpre dobro ohladite kuvano ili pečeno meso i isecite ga na tanke komade, ukoliko je moguće.
Pogledajte i Ove namirnice nemaju rok trajanja
Komade mesa slažite jedan preko drugog, tako da između svakog bude komad papira za pečenje. Na kraju sve složeno meso umotajte velikim parčetom papira za pečenje i na njemu možete napisati o kom mesu je reč, kao i datum kada ste ga spakovali. Upakovano meso zatim stavite u zamrzivač.
Ovakvo zamrzavanje mesa vam olakšava kasnije korišćenje jer ne morate da odmrzavate celo pakovanje, već pojedinačne komade po potrebi.
Jednom odmrznuto meso možete podgrejati samo jednom i ne sme se ponovo zamrzavati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese