Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Pomešajte limun, med i ren i recite zbogom salu na stomaku

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Za ovaj melem kažu da topi salo kao kada stavite kocku leda na vruću ringlu.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je i gurmansko, ali i lekovito sredstvo.

Pogledajte  i Domaći lek protiv šećerne bolesti i za brže mršavljenje

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.

Svež koren može da se koristi preko cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Pročitajte i 10 najboljih čajeva za mršavljenje

Ako želite da vam izrendani ren ostane svež i posle tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i četiri kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može da stoji u frižideru do tri nedelje.

Glavni sastojci ovog melema za mršavljenje su neprskani limun s korom, med i sveži ren, a njegova blagotvorna dejstva su da eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, ali i da poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, sluh i vid.

Recept za melem za mršavljenje

Sastojci: 130 grama rena, 3 neprskana limuna, 3 kašike meda.

Izmiksujte u secku ili blenderu 130 grama rena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno sa korom, takođe izmiksujte i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte.

Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Koristite ovaj melem tokom tri nedelje i gledajte kako se obim struka smanjuje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: vesti-online.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti