Obradujte svoje ukućane ovim ukusnim mini hrono pogačicama.

Potrebno vam je:

50 g ražanog brašna

50 g ječmenog brašna

50 g heljdinog brašna

130 -140 ml kisele vode

1 kašičica praška za pecivo

1/2 ravne kačičice morske soli

1 kašika svinjske masti

1 kašičica kima

Pogledajte i Hrono doručak: 3 namirnice koje obavezno morate jesti

Priprema:

Prvo pomešajte suve sastojke: brašna, so, prašak za pecivo i kim. Zatim dodajte kašiku masti i mešajte dok ne razbijete mast što više. Zatim dodajte kiselu vodu. Trebalo bi da napravite baš gustu smesu, mnogo gušću nego kad pravite hleb, ali da opet može da se muti kašikom, mada ne baš lako.

Pogledajte i Hrono dijeta

Nakvasite ruke i vadite smesu pa mokrim rukama oblikujte kuglicu i spustite je na pleh u koji ste stavili pek papir. Preko njih mođete da pospete neke semenke, a i ne morate. Stavite ih u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni između 5 i 10 minuta. Dužina pečenja kao i temperatura zavise od rerne, pa se vi prilagodite vašoj.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: hronokuhinja.rs