Obradujte svoje ukućane ovim ukusnim mini hrono pogačicama.
Potrebno vam je:
50 g ražanog brašna
50 g ječmenog brašna
50 g heljdinog brašna
130 -140 ml kisele vode
1 kašičica praška za pecivo
1/2 ravne kačičice morske soli
1 kašika svinjske masti
1 kašičica kima
Pogledajte i Hrono doručak: 3 namirnice koje obavezno morate jesti
Priprema:
Prvo pomešajte suve sastojke: brašna, so, prašak za pecivo i kim. Zatim dodajte kašiku masti i mešajte dok ne razbijete mast što više. Zatim dodajte kiselu vodu. Trebalo bi da napravite baš gustu smesu, mnogo gušću nego kad pravite hleb, ali da opet može da se muti kašikom, mada ne baš lako.
Pogledajte i Hrono dijeta
Nakvasite ruke i vadite smesu pa mokrim rukama oblikujte kuglicu i spustite je na pleh u koji ste stavili pek papir. Preko njih mođete da pospete neke semenke, a i ne morate. Stavite ih u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni između 5 i 10 minuta. Dužina pečenja kao i temperatura zavise od rerne, pa se vi prilagodite vašoj.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: hronokuhinja.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus