Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li izbegavate kožicu kad jedete piletinu? Evo zašto više ne treba to da radite

Već godinama stručnjaci upozoravaju da je kožica najnezdraviji deo piletine, ali najnovija istraživanja tvrde suprotno.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kardiolozi i nutricionisti već duže vreme govore o štetnom uticaju kožice i masnih delova piletine. Međutim, vreme je da počnete bez griže savesti da uživate i u ovim slasnim delovima pileta. 

Zbog čega? Većina masnoće koja se nalazi u pilećoj kožici je zdrava, nezasićena masnoća koja ne škodi zdravlju srca. Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerzitetu Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola. 

Pored toga, ako ostavite kožicu, meso će biti sočnije i ukusnije, pa ćete koristiti manje soli u pripremi. 

Pogledajte i Zašto ne treba prati sirovu piletinu

Ipak, pileću kožicu treba jesti u umerenoj količini. Piletina, uključujući i kožicu, ima više omega 6 masnih kiselina u poređenju s drugim vrstama mesa, a ove masne kiseline mogu pojačati upalne procese u organizmu.

Zaključak je da možete uživati u sočnim zalogajima piletine i pileće kožice, ali samo u umerenim količinama. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti