Iako mu je funkcija da održava svežinu namirnica, neke od njih nikada ne bi trebalo da čuvate u frižideru. 

Hleb

Ukoliko želite da potraje hleb držite dalje od frižidera. Iako je frižider napravljen kako bi održavao hranu svežom, to nikako ne važi i za ovu namirnicu. Naime, hleb će u frižideru vrlo brzo postati suv i neukusan. Najbolje je da ga čuvate u papirnoj pa u najlon kesi, na sobnoj temperaturi. 

Pogledajte i Kako napraviti dobar raspored hrane u frižideru

Kafa

Kafa je specifična namirnica u čijoj bogatoj aromi mnogi uživaju svakoga jutra. Ali, bilo da se radi o mlevenoj ili onoj u zrnu, kafu držite dalje od frižidera.

Razlog je taj što temperatura i vlaga u frižideru proizvode kondenzaciju koja utiče na miris i ukus kafe. Radije je čuvajte u staklenoj, metalnoj ili plastičnoj posudi sa čvrstim poklopcem.

Pogledajte i Kako da očistite frižider za samo 15 minuta

Med

Med je ukusan i sladak dodatak jelima i pićima. Osim što je zdrav, med je jedina namirnica koja se nikada neće pokvariti i zato ga nije potrebno čuvati u frižideru.

Iako mu neće direktno naškoditi, med u frižideru postaje vrlo tvrd pa je, kao takav, vrlo nezgodan za konzumaciju. Med čuvajte u špajizu ili kuhinjski ormarić, a iz posude ga vadite drvenom ili plastičnom žlicom, a nikada metalnom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna