Frižider je jedan od najvažnijih kućnih aparata. Nije nimalo jeftin i moramo iz budžeta izdvojiti značajnu svotu novca kada ga kupujemo stoga na njega itekako moramo paziti. Jedna naša navika utiče na rad frižidera, ali potencijalnu štetu možemo sprečiti uz pomoć jednostavnog trika.

Pogledajte i Kako da očistite frižider za samo 15 minuta

Kako ostavljate hranu u svom frižideru? Držite li možda u njemu šerpu sa supom bez poklopca ili načeto voće na tanjiru? Ako ste odgovorili potvrdno, onda ste i vi "krivi" za grešku zbog koje se frižider lako može pokvariti.

Naime, stručnjaci preporučuju da svu hranu držimo u zatvorenim posudama, a tečne namirnice u flašama ili šerpama takođe zaštitimo pravilnim poklopcem. Ako ih ostavimo nepokrivene, one će ispuštati vlagu koja će preopteretiti kompresor frižidera.

Popravka ili zamena kompresora nije nimalo jeftin postupak zato obratite pažnju na pravilno čuvanje namirnica.

Pogledajte i Kako napraviti dobar raspored hrane u frižideru

Savet: Osim namirnica, za vlagu u frižideru velikim delom krivac je i često otvaranje zbog kojeg topao vazduh ulazi u unutrašnjost, ali i situacija u kojoj se frižider ne zatvara do kraja. Uvek proverite da li vam nešto blokira vrata frižidera. Nikako nemojte zbog straha od vlage hranu držati izvan frižidera i proverite koje namirnice obavezno morate čuvati na hladnom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna