U zapadnim zemljama sve je popularniji indijski način ishrane, zasnovan pre svega na jelima od pirinča, piše sajt Kurir.
Ova dijeta se bazira na tradicionalnoj indijskoj kuhinji, gde dominiraju jela bogata ugljenim hidratima, s mnogo egzotičnih začina.
Na vrhu dijetalnog jelovnika nalazi se pirinač sa karijem i cimetom. Kari je vrlo popularan začin u Indiji, koji ubrzava metabolizam više od bilo koje druge namirnice. Iako se konzumira u malim količinama, kari ima sposobnost da sprečava rast masnih tkiva.
Pogledajte i Bataci u kari sosu
Indijska dijeta traje sedam dana, tokom kojih možete izgubiti čak i do sedam kilograma. Tokom trajanja dijete nemojte da pijete druge tečnosti osim obične vode i crnog čaja bez šećera.
7 dana se jede sledeće:
Doručak: 1 šoljica mleka i 1 banana
Ručak: 3 kašike kuvanog pirinča začinjenog solju, 1 šoljica crnog čaja, dve trećine šoljice kuvanog povrća s karijem
Večera: 1 šoljica crnog čaja, 2/3 šoljice povrća s karijem
Recept za povrće s karijem: Tri paradajza iseći na kriške. Oguliti 1 patlidžan, oprati i izrezati na kockice. Dve paprike i 1 šargarepu iseći na trake. Sitno iseckati 2 čena belog luka. Propržiti na maslinovom ulju patlidžan i šargarepu. Dodati paprike i paradajz. Kuvati na laganoj vatri 15 minuta. Zatim dodati 1 kašičicu karija, so i beli luk. Kuvati još 10 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: novi.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem