1. Oljuštiti i sitno iseckati crni i beli luk.
2. Meso oprati, posušiti, posoliti i pobiberiti. Zagrejati ulje u velikom tiganju i ispržiti meso sa svih strana, da bude hrskavo. Izvaditi meso, pa u masnoći propržiti crni i beli luk. Dodati kari i soja sos. Naliti vodu i kad provri ostaviti da krčka u poklopljenom sudu oko 25 minuta.
3. U sos umešati slatku pavlaku i servirati meso preliveno sosom. Ukrasiti po želji. Za one koji vole ljuto ukrasiti ljutom papričicom.
SUPERSAVET:
Sos će biti još ukusniji ako mu na kraju dodate i malo kokosovog mleka koje ste sami pripremili na sledeći način: prokuvajte četvrtinu šolje kokosovog brašna u četvrtini šolje vode i ostavite da odstoji. Procedite i tečnost dolijte u sos. To će jelu dati egzotičan ukus koji podseća na sunčani jug Indije.
Bataci u kari sosu
Može ljuto a i ne mora, a ako se doda kokosovo mleko dobija se egzotičan ukus koji podseća na sunčani jug Indije.
Još iz kategorije
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama