Đumbir jača imunološki sistem pa se koristi kao prirodni lek protiv prehlade. Izaziva znojenje i izbacivanje topline, pa na taj način ublažava groznicu. Đumbir nam takođe pomaže da se osećamo sitim, što smanjuje dnevnu potrošnju hrane. Smanjuje apetit i time ne stvara negativne posledice na zdravlje. Za đumbir je poznato da je termogenetska namirnica koja podiže temperaturu tela i pomaže da ubrzamo metabolizam. Na taj način telo sagoreva više masti nego inače.
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Godži bobice se ubrajaju u grupu superhrane. Bogate su antioksidansima i aminokiselinama, i imaju antibakterijska i antipulana svojstva. Sadrže vrlo veliku količinu vitamina C pa su zbog toga odlične za jačanje imuniteta. Osim imuniteta, ove čudesne bobice štite srce i krvne sudove, usporavaju proces starenja, regulišu rad mokraćnog sistema, povećavaju energiju i poboljšavaju cirkulaciju.
Sastojci:
2 šolje vode
2 kašike godži bobica
2 čajne kašičice rendanog đumbira
sok od ½ limuna
1 kašika meda
Priprema:
Vodu dovedite do ključanja pa dodajte rendani đumbir. Kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta. Sklonite sa vatre i pustite par minuta da se ohladi. Dodajte limunov sok i med pa dobro promešajte. Na kraju dodajte godži bobice i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: kiwi.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus