Đumbir jača imunološki sistem pa se koristi kao prirodni lek protiv prehlade. Izaziva znojenje i izbacivanje topline, pa na taj način ublažava groznicu. Đumbir nam takođe pomaže da se osećamo sitim, što smanjuje dnevnu potrošnju hrane. Smanjuje apetit i time ne stvara negativne posledice na zdravlje. Za đumbir je poznato da je termogenetska namirnica koja podiže temperaturu tela i pomaže da ubrzamo metabolizam. Na taj način telo sagoreva više masti nego inače.

Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?

Godži bobice se ubrajaju u grupu superhrane. Bogate su antioksidansima i aminokiselinama, i imaju antibakterijska i antipulana svojstva. Sadrže vrlo veliku količinu vitamina C pa su zbog toga odlične za jačanje imuniteta. Osim imuniteta, ove čudesne bobice štite srce i krvne sudove, usporavaju proces starenja, regulišu rad mokraćnog sistema, povećavaju energiju i poboljšavaju cirkulaciju.

Pogledajte i Dr Nada Macura savetuje: Ovaj domaći napitak je prava vitaminska bomba za organizam! 

Sastojci:

2 šolje vode

2 kašike godži bobica

2 čajne kašičice rendanog đumbira

sok od ½ limuna

1 kašika meda

Priprema:

Vodu dovedite do ključanja pa dodajte rendani đumbir. Kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta. Sklonite sa vatre i pustite par minuta da se ohladi. Dodajte limunov sok i med pa dobro promešajte. Na kraju dodajte godži bobice i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: kiwi.hr