Đumbir jača imunološki sistem pa se koristi kao prirodni lek protiv prehlade. Izaziva znojenje i izbacivanje topline, pa na taj način ublažava groznicu. Đumbir nam takođe pomaže da se osećamo sitim, što smanjuje dnevnu potrošnju hrane. Smanjuje apetit i time ne stvara negativne posledice na zdravlje. Za đumbir je poznato da je termogenetska namirnica koja podiže temperaturu tela i pomaže da ubrzamo metabolizam. Na taj način telo sagoreva više masti nego inače.
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Godži bobice se ubrajaju u grupu superhrane. Bogate su antioksidansima i aminokiselinama, i imaju antibakterijska i antipulana svojstva. Sadrže vrlo veliku količinu vitamina C pa su zbog toga odlične za jačanje imuniteta. Osim imuniteta, ove čudesne bobice štite srce i krvne sudove, usporavaju proces starenja, regulišu rad mokraćnog sistema, povećavaju energiju i poboljšavaju cirkulaciju.
Sastojci:
2 šolje vode
2 kašike godži bobica
2 čajne kašičice rendanog đumbira
sok od ½ limuna
1 kašika meda
Priprema:
Vodu dovedite do ključanja pa dodajte rendani đumbir. Kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta. Sklonite sa vatre i pustite par minuta da se ohladi. Dodajte limunov sok i med pa dobro promešajte. Na kraju dodajte godži bobice i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: kiwi.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom