Ovo je recept za sve one koji nemaju mnogo vremena za doručak. I za sve one koji hoće da jedu brašna sa manje glutena ili bez glutena.
Potrebno vam je:
- 4 decilitra vode
- 4-5 kašika brašna po izboru
- 1/2 kšičice morske soli
- malo pančete
- kriška sira
- mutilica
Pogledajte i Evo šta su naši preci tradicionalno jeli za doručak
Priprema:
Stavite vodu da proključa. Možete da pomešate heljdino, ovseno i ječmeno brašno ili bilo koje drugo po izboru. Kada voda krene da struji ubacujte kašiku po kašiku sve vreme mešajući mutilicom da se ne bi stvorile grudvice.
Kada dobijete željenu gustinu, smanjite temperaturu ringle i pustite kačamak da se greje još koji minut.
Za to vreme propržite pančetu. Kačamak stavite u činiju, dodajte dve kockice sira i pančetu. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus