Ova torta ne nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sastojci:

440 g otopljene čokolade

440 g šećera u prahu

440 g margarina

200 g krem šlaga

14 jaja

Pogledajte i recept za Brzu plazma tortu

Priprema:

Umutiti 440 g margarina, 14 žumanaca, 200 g šećera u prahu i 440 g otopljene čokolade. Zatim umutiti čvrsti šam od 14 belanaca i 240 g šećera i u to dodati čokoladnu masu (postepeno, kašiku po kašiku).

Od polovine umućene mase ispeći 3 kore (na masnom papiru). Kore peći otprilike 20 minuta na 200 °C.

Umutiti 200 g krem šlaga sa 4 kašike hladnog mleka. Filovati tortu prema sledećem rasporedu: kora, čokoladna krema, šlag. Ukrasiti po želji – čokoladom, šlagom…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa