Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremu, i predstavlja super energetsku bombu idealnu za početak dana, navodi Stil.kurir.rs.
Probajte da jedete ovaj doručak svako jutro tokom mesec dana i samo posmatrajte promene na bolje.
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Sastojci: 1 jogurt; 1 kašika jabučnog pektina (recept u nastavku); 1 kašika meda; 40-50 g seckanih oraha; pola kašike cimeta; 30 kapi propolisa; 3 kašike ovsene kaše i suvo voće po izboru. Vreme pripreme je 5 minuta.
Šta je pektin i kako se pravi?
Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udeo pektina. Jabučni pektin, topljiva vlaknasta materija iz jabuke, povoljno utiče na razgradnju masnih materija. Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane i pospešuje rad debelog creva.
Pogledajte i Šta se dešava u vašem telu ako svaki dan jedete med i cimet
Recept za domaći pektin
Treba vam 1 kg jabuka i 2,5 dl vode. Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove isecite na manje komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti. Jabuke i vodu brzo skuvajte u loncu. Zatim, smanite jačinu vatre i kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta. Potom mešajući nastavite da kuvate dok se masa ne zgusne na polovinu. Kašikom ocedite kroz cediljku i odmah smesu pektina odložite u sterilizovanu teglu.
Kako pripremiti ovaj doručak?
Noć pre pomešajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u frižideru da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, ali onda ćete morati da čekate da se pektin rastvori. Ujutru dodajte ostale sastojke i sve pomešajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci.
Pogledajte i Šta se dešava sa telom ako svaki dan jedete seme lana
Zašto je ovaj doručak najbolji?
Jača imunitet. Prevencija je mnogim infekcijama. Deluje antiupalno. Poboljšava cirkulaciju. Daje lepši izgled koži i kosi. Štiti zdravlje zuba. Pomaže u mršavljenju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list