Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će se desiti ako mesec dana jedete ovo za doručak

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovaj obrok se priprema 5 minuta, a njegove dobrobiti su ogromne. Naime, osim što poboljšava varenje i daje energiju skoro za ceo dan, on je dobra prevencija od raznih infekcija...

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremu, i predstavlja super energetsku bombu idealnu za početak dana, navodi Stil.kurir.rs.

Probajte da jedete ovaj doručak svako jutro tokom mesec dana i samo posmatrajte promene na bolje.

Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?

Sastojci: 1 jogurt; 1 kašika jabučnog pektina (recept u nastavku); 1 kašika meda; 40-50 g seckanih oraha; pola kašike cimeta; 30 kapi propolisa; 3 kašike ovsene kaše i suvo voće po izboru. Vreme pripreme je 5 minuta.

Šta je pektin i kako se pravi?

Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udeo pektina. Jabučni pektin, topljiva vlaknasta materija iz jabuke, povoljno utiče na razgradnju masnih materija. Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane i pospešuje rad debelog creva.

Pogledajte i Šta se dešava u vašem telu ako svaki dan jedete med i cimet

Recept za domaći pektin

Treba vam 1 kg jabuka i 2,5 dl vode. Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove isecite na manje komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti. Jabuke i vodu brzo skuvajte u loncu. Zatim, smanite jačinu vatre i kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta. Potom mešajući nastavite da kuvate dok se masa ne zgusne na polovinu. Kašikom ocedite kroz cediljku i odmah smesu pektina odložite u sterilizovanu teglu.

Kako pripremiti ovaj doručak?

Noć pre pomešajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u frižideru da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, ali onda ćete morati da čekate da se pektin rastvori. Ujutru dodajte ostale sastojke i sve pomešajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci.

Pogledajte i Šta se dešava sa telom ako svaki dan jedete seme lana

Zašto je ovaj doručak najbolji?

Jača imunitet. Prevencija je mnogim infekcijama. Deluje antiupalno. Poboljšava cirkulaciju. Daje lepši izgled koži i kosi. Štiti zdravlje zuba. Pomaže u mršavljenju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti