Med se s pravom nalazi na samom vrhu liste najzdravijih namirnica. Međutim, u kombinaciji s ciemtom, zdravstvene blagodeti su znatno veće. Možda zvuči neverovatno, ali ova kombinacija može da ublaži skoro sve zdravstveme probleme, piše healthyfoodteam.com.
Pored pozitivnog uticaja na zdravlje, ove dve namirnice su lako dostupne i nisu skupe.
Evo zbog čega bi svakodnevno trebalo da uživate u kombinaciji meda i cimeta.
Srčana oboljenja
Za zdravije srce, napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Možete je namazati na hleb i jesti za doručak. Ova kombinacija smanjuje nivo holesterola u arterijama i može sprečiti srčani udar.
Pogledajte i Recept za lek za srce star 800 godina
Artritis
U slučaju hroničnog artritisa u čaši vruće vode promešajte dve velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta. Popijte to ujutro i uveče.
Holesterol
Ako redovno pijete mešavinu dve velike kašike meda i tri kašičice cimeta razblažene u velikoj čaši čaja, možete smanjiti nivo lošeg holesterola za 10 %.
Pročitajte i Prirodni lek za snižavanje holesterola
Prehlada
Ukoliko imate prehladu, uzimajte tri dana po jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Ovo će rešiti prehladu, hronični kašalj i upalu sinusa.
Bol u želucu
Med u kombinaciji s cimetom može da pomogne u slučaju bolova u želucu i problema sa čirom.
Imuni sistem
Redovnim konzumiranjem meda i cimeta u prahu jačate imunitet i štitite organizam od bakterija i virusa.
Grip
Med sadrži prirodne sastojke koji uništavaju viruse i štite od gripa.
Mršavljenje
Stimulišite gubitak kilograma ispijanjem prokuvane vode kojoj su dodati med i cimet. Pijte to svako jutro na prazan želudac pola sata pre doručka.
Neprijatan zadah
Ako želite svež dah, ispirajte usta mešavinom tople vode u kojoj su razmućeni med i cimet.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem