Ukoliko nemate ideju za današnji desert, ovo je recept za vas.
Sastojci:
80 g čokolade za kuvanje
4 kašičice vruće crne kafe
Priprema:
Čokoladu za kuvanje izlomiti na sitne komade i staviti u vruću kafu, pa pustiti da se otopi na pari, nakon čega je potrebno sve malo ohladiti. Razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca i 80 g šećera umutiti mikserom zajedno sa 150 ml slatke pavlake. Zatim dodati ohlađenu smesu kafe i čokolade, i na kraju umešati šlag. Belanca čvrsto ulupati i pomešati s postojećom smesom. Sve to hladiti dva – tri sata u frižideru. Ostatak pavlake umutite s preostalim šećerom i ukrasite desert. Kad je gotov, desert možete posuti naseckanim bademima ili listićima nane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus