Da biste uživali u ukusu čokolade, ne morate da je kupujete, već možete pripremiti domaću čokoladu sami kod kuće, što nije tako teško kako izgleda na prvi pogled.
Sastojci:
- 2 kašike kokosovog ulja, omekšalog
- 2 kašike kakaa u prahu
- ½ kašike meda
Pogledajte i Čokoladni kolač bez brašna
Priprema:
U maloj činiji pomešati sva tri sastojka i mešati da se dobro povežu. Slatkoću prilagoditi ukusu. Izliti čokoladnu smesu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnati lopaticom. Staviti čokoladu u zamrzivač na 20 minuta, a potom izvaditi i iseći nožem na komadiće.
Pogledajte i Domaća čokolada sa kokicama i kikirikijem
Napomena:
Važno je da se kokosovo ulje nije potpuno otopilo jer će se kokosovo ulje i kakao prah razdvajati. Za glatku teksturu je najbolje koristiti čvrsto ili omekšalo kokosovo ulje.
Ovaj recept je neverojatno prilagodljiv pa slobodno budite kreativni! Dodajte više ili manje meda (ili neki drugi zaslađivać), komadiće kokosa, seckane bademe, pistaće, sušeno voće, komadiće sirovog kakaa… kombinacije su beskrajne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus