1. Pijte crnu kafu ili čaj

Sigurno kafu iz kesice i kapućino sa lešnikom ne ubrajate pod stvari koje ste uneli u organizam. Samo jedan ovakav napitak može imati 200 kalorija i to bez šećera i mleka koji ćete verovatno dodati. Pređite na crnu kafu i čajeve i odlučite - mleko ili šećer. 

Pročitajte i Domaći napitak od đumbira i krastavca za mršavljenje

2. Zaboravite na kupljene sokove

Da, čak i vaš omiljeni sok od pomorandže pun je kalorija, a da ne govorimo o gaziranim napicima. Mnogi ljudi nezdravim sokovima unose kalorije ravne još jednom celom ručku pa se prebacite na vodu ili sami iscedite svoju pomorandžu i limun. Bez šećera!

3. Ne varajte sa salatama

Odlučili ste da kupite salatu za ručak, ali verovatno ćete je pojesti uz fini sos i krišku hleba? Pogledajte šta piše na sosu - jedno pakovanje sigurno ima najmanje 200 kalorija. Salatu začinite sa malo maslinovog ulja i sirćeta i sasvim malo soli i bibera.

4. Odrecite se masnih dodataka

Majoneza, tartar sosa, kečapa, pavlake... Svi ti dodaci jelu puni su masnoća i kalorija. Uživajte u pravom ukusu hrane, telo će vam biti zahvalno. 

Pročitajte i Doručak za mršavljenje: 5 namirnica za efikasan i zdrav gubitak kilograma

5. Žvaćite polako

Navikli smo da trpamo hranu u sebe, pa osećaj sitosti dolazi tek kada pojedemo previše. Počnite da cenite hranu koju jedete i svaki zalogaj pomno prožvaćite. Garantujemo da ćete tako pre biti siti i pojesti manje. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici -  Stvar ukusa

Izvori: Index.hr