Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjaci upozoravaju: Nikako ne čuvajte namirnice u vratima od frižidera

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Na skoro svakim vratima od frižidera nalaze se police za hranu, ali da li je zdravo tokom leta konzumirati namirnice koje su tu čuvane?

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Zbog konstrukcije frižidera, ali i čestog otvaranja, vrata su najtoplije mesto u ovom kuhinjskom aparatu. Upravo zato nije poželjno u vratima držati kvarljive proizvode poput svežih jaja, upozoravaju stručnjaci. 

Pročitajte i Supertrik uz koji nećete morati često da otapate frižider

Sveža jaja, meso i ribu najbolje je staviti na zadnju policu, pa u krajnji deo frižidera. Stručnjaci tvrde da je ovo najhladnije mesto u frižideru, pa stavljanje namirnica u ovaj deo smanjuje mogućnost od razvijanja bakterija u namirnicama koje mogu štetiti ljudskom zdravlju. 

Ali, ni zadnji deo frižidera neće vam pomoći ako u frižideru čuvate namirnicu kojoj je istekao rok trajanja, pa čitajte deklaracije na proizvodima i naučite razliku u terminologiji između "upotrebiti do" i "najbolje upotrebiti do". 

Pročitajte i Saveti za pravilno čišćenje frižidera

Savet plus: Redovno čistite frižider, odleđujte ga i proveravajte da li radi ispravno. Idealna temperatura frižidera koji radi odgovarajuće, varira između 0 i 4 stepena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici -  Stvar ukusa

Izvor: Pun kufer

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti