Kukuruz pečen na gril tiganju utoliće vašu glad za omiljenim jesenjim specijalitetom baš kao da je pripremljen na žaru roštilja, piše Lisa
Pročitajte i Pripremite mladi kukuruz na 3 načina
Sastojci:
- 4 klipa kukuruza
- kašika ulja
- 30 g putera
- so i biber
Pročitajte i Budite zdravi i vitki: Evo zašto bi trebali često da jedete kukuruz
Priprema:
1. Očistite pažljivo kukuruz, zavrćući listove tako da ostanu pričvršćeni za dno klipa.
2. Četkicom za pranje povrća ovlaš pređite po kukuruzu, da biste lakše očistili "svilu". Vratite listove nazad i pažljivo pritisnite tako da što više zaštite zrna.
3. Premažite gril tiganj uljem i obrišite višak masnoće kuhinjskim ubrusom. Na zagrejanom tiganju pecite kukuruz, okrećući klipove na svakih desetak minuta.
4. Kad budu pečeni, zavrnite ponovo listove, vratite ih kratko na tiganj da dobijete karakteristične šare ili premažite sa malo putera.
5. Pri serviranju pospite, po želji, solju i biberom, a probajte i sa malo tucane ljute paprike.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus