Kukuruz pečen na gril tiganju utoliće vašu glad za omiljenim jesenjim specijalitetom baš kao da je pripremljen na žaru roštilja, piše Lisa

Pročitajte i Pripremite mladi kukuruz na 3 načina

Sastojci:

- 4 klipa kukuruza

- kašika ulja

- 30 g putera

- so i biber

Pročitajte i Budite zdravi i vitki: Evo zašto bi trebali često da jedete kukuruz

Priprema:

1. Očistite pažljivo kukuruz, zavrćući listove tako da ostanu pričvršćeni za dno klipa. 

2. Četkicom za pranje povrća ovlaš pređite po kukuruzu, da biste lakše očistili "svilu". Vratite listove nazad i pažljivo pritisnite tako da što više zaštite zrna.

3. Premažite gril tiganj uljem i obrišite višak masnoće kuhinjskim ubrusom. Na zagrejanom tiganju pecite kukuruz, okrećući klipove na svakih desetak minuta. 

4. Kad budu pečeni, zavrnite ponovo listove, vratite ih kratko na tiganj da dobijete karakteristične šare ili premažite sa malo putera. 

5. Pri serviranju pospite, po želji, solju i biberom, a probajte i sa malo tucane ljute paprike.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici -  Stvar ukusa