Do sada ste čuli za salatu od sveže i barene cvekle, a da li ste probali salatu od pečene cvekle? Donosimo vam recept
Sastojci:
5 cvekli
3 kašike maslinovog ulja
so, sirće
4 čena belog luka
2 kašike susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 220c. Operite i oljuštite cveklu. Stavite je na pleh koji je obložen folijom. Poprskajte je maslinovim uljem i posolite i uvijte u foliju. Smanjite rernu na 200c i pecite cveklu oko 1 sat.
Kada je izvadite iz rerne i kad se malo prohladi isecite je na trake i pospite je iseckanim lukom, susamom i sirćetom po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem