Do sada ste čuli za salatu od sveže i barene cvekle, a da li ste probali salatu od pečene cvekle? Donosimo vam recept
Sastojci:
5 cvekli
3 kašike maslinovog ulja
so, sirće
4 čena belog luka
2 kašike susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 220c. Operite i oljuštite cveklu. Stavite je na pleh koji je obložen folijom. Poprskajte je maslinovim uljem i posolite i uvijte u foliju. Smanjite rernu na 200c i pecite cveklu oko 1 sat.
Kada je izvadite iz rerne i kad se malo prohladi isecite je na trake i pospite je iseckanim lukom, susamom i sirćetom po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus