Stavite kecelju, zasucite rukave i odvojite 30-tak minuta za ovu preukusnu pitu. Idealna je za one koji poste, ali i za one koji ne jedu meso!

PROČITAJTE JOŠ: Proverite zašto su najukusnija: 3 recepta za posna jela na vodi

Sastoji za fil: 

2 paradajza 

1 glavica crnog luka 

2 čena belog luka 

1 paprika 

4 filea oslica ili filea ribe koju volite 

so

2 kašike ulja

malo peršuna

Sastojci za gornji deo pite:

4 krompira

kašika margarina

so  

malo ulja

Priprema: 

Iseckajte povrće koje je namenjeno za fil pite. Posolite, stavite peršun, so i ulje. Promešajte.

Isecite file ribe na trake i pomešajte sa povrćem. Ako je paradajz pustio vodu, procedite, jer bitno je da fil ne bude voden.

Stavite fil u manju tepsiju. U međuvremenu, pripremite postan pire tako što ćete skuvati oguljene krompire, izgnječite ih, dodajte so i margarin i dobro promešajte.

Preko fila od povrća i ribe stavite polako kašikom pire od ivica do ivica tepcije.

Pecite u predhodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200 c.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/