Stavite kecelju, zasucite rukave i odvojite 30-tak minuta za ovu preukusnu pitu. Idealna je za one koji poste, ali i za one koji ne jedu meso!
PROČITAJTE JOŠ: Proverite zašto su najukusnija: 3 recepta za posna jela na vodi
Sastoji za fil:
2 paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 paprika
4 filea oslica ili filea ribe koju volite
so
2 kašike ulja
malo peršuna
Sastojci za gornji deo pite:
4 krompira
kašika margarina
so
malo ulja
Priprema:
Iseckajte povrće koje je namenjeno za fil pite. Posolite, stavite peršun, so i ulje. Promešajte.
Isecite file ribe na trake i pomešajte sa povrćem. Ako je paradajz pustio vodu, procedite, jer bitno je da fil ne bude voden.
Stavite fil u manju tepsiju. U međuvremenu, pripremite postan pire tako što ćete skuvati oguljene krompire, izgnječite ih, dodajte so i margarin i dobro promešajte.
Preko fila od povrća i ribe stavite polako kašikom pire od ivica do ivica tepcije.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200 c.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom