Priprema ove poslastice ne iziskuje mnogo vremena, a ukus je fenomenalan! Oni koju su je probali, tvrde tako.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
30 grama putera
5 jabuka
5 kašika šećera
1 kašičica cimeta
malo muskatnog oraščića
1 žumance
malo prah šećera
PROČITAJTE JOŠ: Lenja pita s jabukama
Priprema:
Rastopite puter i stavite cimet i oraščić. Dodajte jabuke koje ste isekli na kocke srednje veličine. Promešajtte i skinite sa vatre.
Prespite u okruglu tepsiju. Rasklagijajte lisnato testo i prekrijte smesu od jabuka sa ovim testom.
Umutite žumance i premažite testo. Pecite na 200 c oko 30-tak minuta.
Možete je kad se ohladi da pospete prah šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus