Jedan mali savet - kandirani đumbir čuvajte u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi!
PROČITAJTE JOŠ: Kandirani đumbir
Sastojci:
500 grama đumbira
500 grama meda
pola litra vode (filtrirane, po mogućstvu)
Priprema:
Operite đumbir i oljuštite ga ako želite (mnogi ne ljušte već samo dobro oribaju četkicom za povrće), piše Sensa. Isecite đumbir, stavite u šerpu i prelijte vodom i medom. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da polako vri poklopljeno oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i ostavite na tihoj vatri da vri još oko pola sata, odnosno dok đumbir ne bude dovoljno mek da možete da ga probodete viljuškom. Takođe, sirup bi trebalo da uvri za polovinu.
Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Procedite i sačekajte da otkaplje. Rasporedite đumbir po plehu ili žici preko koje stavite pek-papir. Ostavite da se suši oko 12 časova. Kandirani đumbir čuvajte u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus