Šampanjac krije nekoliko dobrobiti za zdravlje pa neka jedna od vaših novogodišnjih odluka bude da se češće počastite čašom ovog ukusnog pića.

1. Pomaže zdravlju srca
Penušava vina obiluju biljnim jedinjenjima polifenolima snažne antioksidativne aktivnosti koja smanjuje krvni pritisak i tako mogu biti faktor koji smanjuje mogućnost pojave srčanih bolesti.
Pogledajte i Kako odabrati šampanjac
2. Prolepšava kožu
Ugljen dioskid u šampanjcu čini kožu čvršćom, a već spomenuti polifenoli smanjuju crvenilo.
Napravite umirujuću kupku od jedne šoljice mleka u prahu i pola šoljice soli za kupanje, dodajte jednu šoljicu bilo kog penušavog vina i jednu kašiku ugrejanog meda i sve zajedno promešajte, a potom sipajte u kadu dok je punite vodom. Kad je kada puna, za dodatni užitak, pospite nekoliko ružinih latica. Deluju kao prirodan omekšivač koji hidrira i daje tonus koži.
3. Popravlja raspoloženje
Penušavac sadrži prirodne elemente u tragovima koji popravljaju raspoloženje, naravno, ako ga pijete umereno. Kako biste pojačali pozitivan učinak penušavca, pijte ga uz ribu. Ukus mehurića savršeno se nadopunjuje s morskom hranom, a riba bogata omega 3 masnoćama poput lososa i skuše takođe je vrlo zdrava i samim tim podiže raspoloženje.
Pogledajte i 5 načina da iskoristite vino koje nije popijeno
4. Ne goji
U jednom decilitru šampanjca krije se osamdesetak kalorija što ga čini jednim od alkoholnih pića s najmanje kalorija, pa je tako i zdravica penušavim vinom - zdravija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/