1. Pomaže zdravlju srca
Penušava vina obiluju biljnim jedinjenjima polifenolima snažne antioksidativne aktivnosti koja smanjuje krvni pritisak i tako mogu biti faktor koji smanjuje mogućnost pojave srčanih bolesti.
Pogledajte i Kako odabrati šampanjac
2. Prolepšava kožu
Ugljen dioskid u šampanjcu čini kožu čvršćom, a već spomenuti polifenoli smanjuju crvenilo.
Napravite umirujuću kupku od jedne šoljice mleka u prahu i pola šoljice soli za kupanje, dodajte jednu šoljicu bilo kog penušavog vina i jednu kašiku ugrejanog meda i sve zajedno promešajte, a potom sipajte u kadu dok je punite vodom. Kad je kada puna, za dodatni užitak, pospite nekoliko ružinih latica. Deluju kao prirodan omekšivač koji hidrira i daje tonus koži.
3. Popravlja raspoloženje
Penušavac sadrži prirodne elemente u tragovima koji popravljaju raspoloženje, naravno, ako ga pijete umereno. Kako biste pojačali pozitivan učinak penušavca, pijte ga uz ribu. Ukus mehurića savršeno se nadopunjuje s morskom hranom, a riba bogata omega 3 masnoćama poput lososa i skuše takođe je vrlo zdrava i samim tim podiže raspoloženje.
Pogledajte i 5 načina da iskoristite vino koje nije popijeno
4. Ne goji
U jednom decilitru šampanjca krije se osamdesetak kalorija što ga čini jednim od alkoholnih pića s najmanje kalorija, pa je tako i zdravica penušavim vinom - zdravija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke