Kuvanje testenine

Ko kaže da testeninu morate spremati u vodi? Dobro, delom da. Testeninu najpre skuvajte kao i obično, u vodi, a izvadite je dok još nije do kraja skuvana i dok je tvrda. U međuvremenu u novi lonac stavite vino i kuvajte do zagrevanja. Tada dodajte testeninu, kuvajte još par minuta, a kasnije neka vas testenina opije…

Napravite Sangriju

Ukoliko ne želite da pijete vino koje ste dobili na poklon, ne postoji ono koje se ne može popraviti s malo šećera i svežeg voća. Zašećerite dovoljno, dodajte voće i uživajte u popularnom napitku.

Pročitajte i Ovi trikovi s vinom će vas oduševiti

Priprema mesa

Iako se ne preporučuje da spremate jelo s vinom koje ne biste pili, ovde napravite izuzetak. Ne samo da jelima dodaje ukus, već vino može zameniti i masnoću u jelima. Zapamtite samo da za mekše i "lakše" meso poput piletine ide belo vino, a teškim mesima obavezno dodajte crno...

Sos od vina

Vrlo jednostavno. Sipajte vino i zagrevajte ga dok ne počne da ključa, a ostale sastojke dodajte po želji. Mi preporučujemo timijan ili list lovora sve dok sos ne postane kremast, a ako vam fali "kreme" dodajte na kraju malo maslaca.

Pogledajte i Zašto bi trebalo da pijete čašu crnog vina svaki dan

Farbanje jaja

Baš kao i kod testenine, ne morate koristiti samo vodu kako biste spremili jaja. Evo jedne uskršnje ideje, kad najmlađe treba razveseliti farbanjem jaja. Najpre ih 5, 6 minuta ostavite u vinu, a zatim ih kuvajte desetak minuta. Na jajima će se pojaviti sitni kristali koje možete premazati uljem kako bi se jaja sijala još više. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Punkufer