Zaposleni uvek mogu da primene detoksikacija s čajevima. Preporučena doza čajeva je otprilike 1.5 do 2 litre dnevno uz redukovane obroke. Biljni čajevi odavno se koriste kao lek, imunostimulator i pročiščavač organizma.
Toplina ovog popularnog napitka zagreva i pruža lep osećaj (posebno zimi), a aromatične biljke i mirisi opuštaju i blagotvorno deluju na probavu.
Tehnika pripreme je vrlo jednostavna: jedna velika kašika suve biljke prelije se sa tri dcl vrele vode, poklopi i ostavi se 5 minuta. Zatim se ocedi, zasladi prema želji (medom ili sladom) i polako pije. Jednom upotrebljena biljka više se ne koristi, jer svoja najbolja svojstva daje samo u prvom „kuvanju“.
Biljke koje najbolje čiste telo:
Sikavica (lat. Sybilium marianum) - čisti jetru
Čičkov koren (lat. Arctium lappa) - čisti krv
Štavelj (lat. Rumex obtusifolis) - poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
Đumbir (lat. Zingiber) - zagrijava i poboljšava probavu i cirkulaciju
Maslačak (lat. Taraxacum officinale) - diuretik, čisti kožu
Za eliminaciju toksina najbolji su:
Kora glatkog bresta (lat. Ulmus glabra) - pomaže da se razgradi naslage sluzi u tkivu, žlezdama i nervnim vlaknima
Blaženi čkalj (lat. Cnicus benedictus) - pomaže zarastanju rana i čisti jetru
Potočarka (lat. Nasturtium officinale) - čisti krv i bubrege, deluje protiv avitaminoze
Čičkov koren (lat. Arctium lappa ) - čisti jetru, žuč, bubrege i kožu
Kopriva (lat. Urtica dioica) - diuretik, protiv upala u telu
Crvena detelina (lat. Trifolium pretense) - bogata fitoestrogenom, pomaže u menopauzi, leči kožne bolesti
Ovčja kiselica (lat. Rumex acetosella) - pomaže kod kožnih problema
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Prilagođeno sa: Ordinacija
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus