Bez obzira da li ste kuvar početnik ili već imate duži staž u kuvanju, jako je bitno da imate kvalitetno posuđe. Naravno, da pri odabiru tiganja treba da se rukovodite time za šta vam je potreban i koliko želite da vam traje.
PROČITAJTE JOŠ: Lepi vam se hrana za tiganj? Evo kako to da sprečite
1. Vodite računa od kog je materijala drška - uvek izaberite one tiganje koji imaju dršku koja je otporna na visoke temperature, jer mogu da idu i u rernu.
2. Tiganj bi trebao da bude iste veličine kao i ringla. Može da bude i manji, ali nikako većeg obima jer može da se krivi i jela ne bi bila dobro ispržena.
3. Dobro je da imate tiganj sa duplim dnom. Tu možete pržiti ili peći namirnice bez masti ili ulja.
4. Prvo zagrejte tiganj na ringli, pa tek onda stavite ulje ili mast. Tako će jela biti ukusnije.
5. Gril tiganj uvek koristite sa malo masnoće, u emajliranom možete sve da pržite, gusani je težak i odličan je za pečenje mesa i dinstana jela. Najjednostavniji za održavanje je od nerđajućeg čelika.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus