Bez obzira da li ste kuvar početnik ili već imate duži staž u kuvanju, jako je bitno da imate kvalitetno posuđe. Naravno, da pri odabiru tiganja treba da se rukovodite time za šta vam je potreban i koliko želite da vam traje. 

PROČITAJTE JOŠ: Lepi vam se hrana za tiganj? Evo kako to da sprečite

1. Vodite računa od kog je materijala drška - uvek izaberite one tiganje koji imaju dršku koja je otporna na visoke temperature, jer mogu da idu i u rernu. 

2. Tiganj bi trebao da bude iste veličine kao i ringla. Može da bude i manji, ali nikako većeg obima jer može da se krivi i jela ne bi bila dobro ispržena.

3. Dobro je da imate tiganj sa duplim dnom. Tu možete pržiti ili peći namirnice bez masti ili ulja. 

4. Prvo zagrejte tiganj na ringli, pa tek onda stavite ulje ili mast. Tako će jela biti ukusnije.

5. Gril tiganj uvek koristite sa malo masnoće, u emajliranom možete sve da pržite, gusani je težak i odličan je za pečenje mesa i dinstana jela. Najjednostavniji za održavanje je od nerđajućeg čelika. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/