Kina
Kineskinje prave masku od dve najpoznatije vrste čaja: zelenog i belog. Kako su i jedan i drugi bogati snažnim antioksidansom EGCG-om, ćelije kože ubrzano se obnavljaju i usporava se nastanak bora.
Pogledajte i Maska protiv bora po receptu Kineskinja
Recept je jednostavan: Tri kašičice zelenog čaja u prahu pomešaju se s tri kašičice kuvanog belog čaja dok ne nastane pasta, a zatim se još doda nekoliko kapi soka od limuna. Masku nanesete na lice, ostavite da deluje petnaestak minuta i isperete mlakom vodom.
Indija
Indijke se služe čajem od đumbira, a zatim se na lice nanosi i maska od sveže rendanog đumbira, s malo meda. Ovaj antiage preparat deluje antibakterijski i smiruje upale, a đumbir sprečava uništavanje prirodnog kolagena.
Meksiko
Meksikanke ruke neguju pilingom od limuna i šećera. Limun deluje kao antioksidans i pomaže u zadržavanju hidratacije ruku, a šećer uklanja mrtve ćelije kože, ujednačava ten i izbjeljuje mrlje.
Pogledajte i U čemu je tajna vitke linije i dugovečnosti Japanki
Recept: Dve šoljice šećera, šoljica maslinovog ulja i pet kašičica soka od limuna pomeša se u ravnomjernu smesu i nanese na ruke, pa se nakon desetak minuta ispere mlakom vodom. Piling bez problema možete držati u tegli na tamnom i hladnom mestu pa ga možete koristiti sve dok ne potrošite tu količinu.
Francuska
Francuskinje svoj mladoliki izgled održavaju ekstraktom semenki grožđa koji podiže nivo antioksidansa u krvi, podstiče proizvodnju kolagena i čuva elastičnost kože. Svaki dan bi trebalo uzeti 100 ml ekstrakta, što odgovara količini od jednog kilograma grožđa.
Pogledajte i Francuskinje savetuju: 7 trikova za vitku liniju
Polinezija
Za kraj, jedan od najpoznatijih antiage sokova - sok od nonija s Polinezije koji čisti kožu iznutra, vlaži je, ublažava sitne bore oko očiju i sprečava nastanak akni. Pije se kao sok ili čaj.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Nezavisne novine
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus