Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena u ajurvedi zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima naziva se mungo pasulj. To je izrazito hranjiva mahunarka zelene boje.

Često se koristi za detoksikaciju organizma i dobra je za probavu, a ako želite da smršate definitivno je morate imati na svom jelovniku. Naime, mungo pasulj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je bogat proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ayurvedsku supu od mungo pasulja koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma i istovremeno će hraniti vaš organizam zdravim stvarima. 

PROČITAJTE JOŠ: Ovo su najzdravije supe i čorbe

Sastojci:

200 g mungo pasulja 

2 čena belog luka

1 kašika suncokretovog ulja

¼ šoljice lišća korijandera

1 list lovora

1 kašičica sveže naribanog đumbira

pokašičice soka od limuna 

Priprema: 

1. Operite mungo pasulj i namočite ga u vodi preko noći. 

2. Ocedite ga, prelijte s litrom vode, ubacite lovorov list i pustite da vri. Zatim u pasulj dodajte iseckan beli luk, so i kurkumu i ostavite da se ovi začini prokuvaju dve-tri minute. Zatim dodajte sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40-ak minuta.

3. Na kraju u supu dodajte limunov sok i poslužite je.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Zadovoljna