Mnogi frižideri u vratima imaju ugrađene police za čuvanje jaja, međutim novi vodič instituta "The Good House Keeping" savetuje da ih tamo ne držite.

Zbog čestog otvaranja reč je o najtoplijem delu frižidera pa zato tamo nije poželjno držati lako kvarljive namirnice. 

Jaja bi umesto toga trebalo staviti u najhladniji deo frižidera, odnosno na zadnju policu, kao i sveže meso, ribu i slične proizvode. 

Pogledajte i Kako da očistite frižider za samo 15 minuta

Na drugoj polici trebalo bi držati mlečne proizvode, poput sireva, jogurta, maslaca i mleka.

Na prvu policu staviti termički obrađenu hranu – na primer ostatke od ručka i večere, kao i mesne nareske, paštete i slično. 

U zatvoreni stakleni odeljak na dnu frižidera ide sveže voće i povrće, a u vrata sokovi i sosevi s konzervansima poput kečapa ili senfa koji mogu podneti česta otvaranja frižidera. 

Osnovna ideja ovakve organizacije je da se produži svežina namirnicama, smanjiti otpad u kuhinji. 

Da biste postigli taj cilj savetuje se redovno odleđivanje i čišćenje frižidera na pravilan način.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Zadovoljna