Idealno jelo ako postite ili se dijetalno hranite!
Sastojci:
200 g pirinča
200 g šampinjona
1 krompir
1 praziluk
1 šargarepa veća
peršunov list, ulje, začin so
PROČITAJTE JOŠ: Domaca pita od kupusa – cuvena kupusara
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk, dodati seckanu šargarepu, seckan krompir i šampinjone. Sve dinstati na tihoj vatri.
Zatim dodati opran pirinač, dodati začin ili so, može i malo bibera. Naliti vodom i kuvati na veoma tihoj vatri jer pirinač hoće da zagori.
Pilav kuvati dok ne ispari sva voda. Pilav se može preručiti i u đuveč i zapeći u rerni.
Može poslužiti kao prilog ili samostalno jelo uz dodatak salate i čorbice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kod bake u gostima
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu