Idealno jelo ako postite ili se dijetalno hranite!
Sastojci:
200 g pirinča
200 g šampinjona
1 krompir
1 praziluk
1 šargarepa veća
peršunov list, ulje, začin so
PROČITAJTE JOŠ: Domaca pita od kupusa – cuvena kupusara
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk, dodati seckanu šargarepu, seckan krompir i šampinjone. Sve dinstati na tihoj vatri.
Zatim dodati opran pirinač, dodati začin ili so, može i malo bibera. Naliti vodom i kuvati na veoma tihoj vatri jer pirinač hoće da zagori.
Pilav kuvati dok ne ispari sva voda. Pilav se može preručiti i u đuveč i zapeći u rerni.
Može poslužiti kao prilog ili samostalno jelo uz dodatak salate i čorbice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus