Bogata uskršnja dekoracija uvek nam donese nove ideje za ukrašavanje jaja, a sigurni smo da će vas ova jeftina i kreativna ideja potpuno oduševiti, piše Lepa & Srećna.

Reč je o izradi ukrasnih jaja od papira ili novina, a njihov jednostavan način izrade učiniće da uskršnja korpa u vašem domu bude zaista originalna. Osim što je lepa, ova dekoracija je i praktična i korisna, jer je napravljena postupkom reciklaže.

Umesto da bacite stare novine, iskoristite ih za uskršnju dekoraciju. A ono što je posebno lepo, jeste što jaja od novina možete da sačuvate i za Uskrs naredne godine.

Za papirna jaja potrebne su vam makaze, lepljiva traka ili lepak, papir ili novine i boje za papir (tempera, vodene boje, flomasteri).

Napravite ukrasne piliće za vašu Uskršnju trpezu.

Postoji više načina za izradu ovih jaja, ali najjednostavniji je da prvo napravite osnovu jajeta od novina. Zgužvate novine i napravite oblik jajeta, a zatim ga čvrsto izlepite lepljivom trakom.

Nakon toga sledi tehnika uvijanja papira. Za početak potrebno je da uvijete papir i da ga obojite (možete i da kupite papir u boji), a zatim da ga uvijate kao oko već napravljenog jajeta, kao u video prilogu.

Pogledajte detaljno video uputstvo koje će vam prikazati kako lako da napravite papirna jaja!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/