Sezona luka traje tokom cele godine, ova zdrava namirnica uma svoje vrste, te ga delimo na crni, beli, mldi i praziluk. Zajednička osobina, pored vrlo lekovitih svojstava, jeste taj neprijatan miris.
Da li ste ga zbog toga izbegavali? Sada možete neutralisati aromu uz par trikova.
Evo kako da koristite beli luk kao lek, a da izbegnete ove greške.
Nekim eksperimentima je dokazano da luk uz mlečne proizvode ne oslobađa veliku količinu sumpornih jedinjenja koja su krivac specifične arome.
Četkica i pasta za zube ne pružaju efekat eliminacije, zato neutrališite ga mlekom, što je veći procenat masti, efekat je veći.
Sledeći nalin odstranjivanja lošeg zadaha jeste peršun. Svež peršun sažvaćite, a da se pritom što duže zadrži u usnoj duplji.
Ovo su 3 moćna lekovita svojstva mladog luka.
Isto važi i za zrno kafe. Kafa se pokazala kao najdelotvorniji neutralizator mirisa.
Bitno je da sažvaćete po koje zrno, miris luka će nestati zasigurno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus