Ova superhrana 21. veka koja se odavno zove „eliksirom zdravlja“ odlična je podloga za mnoge recepte koje koristimo,  zato proverite koliko zanimljivi mogu biti recepti s čia semenkama. Probajte Šašavu picu!

Pogledajte zašto treba jesti čia semenke svaki dan.

Sastojci za testo za 2 osobe:

4 jaja

4 kašike maslinovog ulja

170 grama mlevenih badema

2 kašike čia semenki razmočenih u duplo više (4 kašike) vruće vode

2 kesica praška za pecivo

180-200 g narendanog sira za picu

Malo soli

Suvi biljni začin

Pročitajte zašto čia semenke jačaju imunitet.

Priprema testa:

Rernu prethodno zagrejati na 180°C. Pomešajte jaja, ulje, so i začine za koje ste se odlučili, a dok mutite lagano ubacujte razmočene čia semenke, mlevene bademe, sir i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje, a smesu koju ste dobili tanko rasporedite po celom plehu. Pecite 10 minuta na 180°C. Vaše je testo sada spremno!

Priprema pice:

Na testo razmažite pasiran paradajz koji ste prethodno malo posolili. Kasnije dodajte sve ono što najviše volite na picu - pršut, mocarellu ili pak povrće. Posloženu picu pecite na 200°C još 15-ak minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: tvornicazdravehrane.com