Ova superhrana 21. veka koja se odavno zove „eliksirom zdravlja“ odlična je podloga za mnoge recepte koje koristimo, zato proverite koliko zanimljivi mogu biti recepti s čia semenkama. Probajte Šašavu picu!
Pogledajte zašto treba jesti čia semenke svaki dan.
Sastojci za testo za 2 osobe:
4 jaja
4 kašike maslinovog ulja
170 grama mlevenih badema
2 kašike čia semenki razmočenih u duplo više (4 kašike) vruće vode
2 kesica praška za pecivo
180-200 g narendanog sira za picu
Malo soli
Suvi biljni začin
Pročitajte zašto čia semenke jačaju imunitet.
Priprema testa:
Rernu prethodno zagrejati na 180°C. Pomešajte jaja, ulje, so i začine za koje ste se odlučili, a dok mutite lagano ubacujte razmočene čia semenke, mlevene bademe, sir i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje, a smesu koju ste dobili tanko rasporedite po celom plehu. Pecite 10 minuta na 180°C. Vaše je testo sada spremno!
Priprema pice:
Na testo razmažite pasiran paradajz koji ste prethodno malo posolili. Kasnije dodajte sve ono što najviše volite na picu - pršut, mocarellu ili pak povrće. Posloženu picu pecite na 200°C još 15-ak minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tvornicazdravehrane.com
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno