Pored njihovog neodoljivog, slatkog ukusa i svestranosti, urme, kada su pravilno skladištene, imaju dugotrajni rok trajanja.
Čak i kada izgube vlagu i stvrdnu se, još uvek postoji način da ožive taj blagotvorni zalogaj. Ali to ne znači da traju zauvek. Urme mogu, da se pokvare.
Ako ovo primetite, vreme je da ih se rešite:
1. Urme su obojene ili obuhvaćene plesni
Ne govorimo o belom filmu koji ima tendenciju da se prevuče vremenom - to je jednostavno kristalizovani šećer kada urme izgube vlagu.
Ako primetite da su urme razvile plesni ili su postale mnogo tamnije, na eksterijeru ili unutrašnjosti, najbolje je da ih bacite.
Pogledajte i Jela je 3 urme dnevno 12 dana, ovo su rezultati
2. Loš miris
Miris je jasan pokazatelj koji će vas upozoriti. Ovi plodovi žutog voća nemaju jak miris, ali ćete verovatno primetiti nežni i blagi. Ako otkrijete jak, uzmite ovo kao znak da su vaše urme loše i da je vreme da ih bacite.
3. Posetioci koji napadaju urme
Smatrajte da je ovo dobar razlog da se urme bace. Pošto nisu tretirani pesticidima, organske urme imaju potencijal da privuku bube, pauke i crve, koji se obično zakopaju u unutrašnjost ploda.
Iako se to možda ne dešava često, ovo zapravo nije neuobičajeno.
Vaša najbolja uloga odbrane ovde je da izbegnete skladištenje urmi u otvorenom ili na sobnoj temperaturi i da ih držite u zatvorenoj posudi u frižideru ili zamrzivaču.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan