Salata od praziluka
2 veća praziluka
½ kašikice morske soli
½ kašikice hladno cedjenog ulja
¼ limuna
Oprati i očistiti praziluk, iseći ga na tanke kolutiće, posoliti, pouljiti i na kraju dodati limun.
Pročitajte zašto je slata od sremuša najzdravija.
Salata od celera
2 veća celera
250 g soja kiselog mleka
30 g oraha
Očistiti celer i sitno ga izrendati. Pomešati sa soja kiselim mlekom ili pavlakom i dodati seckane orahe.
Grčka salata
4 veća paradajza
2 krastavca
1 paprika
100 g crnih maslina
100 g tofu ili feta sira
½ veze svežeg peršunovog lista
1 mala glavica crnog luka
¼ kašikice morske soli
1 Kašika hladno cedjenog ulja
½ limuna ili 1 Kašika jabukovog sirćeta
Oprati i očistiti povrće. Paradajz iseći na veće trouglove, krastavac na kolutove, a papriku i luk na tanke režnjeve. Dodati polovinu maslinki i krupno iscepkan prešunov list. Začiniti i izmešati salatu. Na vrh izrendati tofu ili feta sir i ukrasiti preostalim maslinkama.
Napravite jednostavnu i ukusnu krompir salatu.
Salata od boranije
1 kg mlade boranije
½ veze svežegperšunovog lista
1 gl belog luka
½ Kašike hladno cedjenog ulja
150 g soja kiselogmleka ili pavlake
½ limuna
Oprati i očistiti boraniju, obariti je u slanoj vodi da omekša, ali da se ne prekuva. Dodati joj sitno iseckan beli luk i peršunov list. Posoliti i začiniti uljem i limunom. Soja kiselo mleko može se umešati u salatu, ali se preporučuje da se služi odvojeno.
Salata od pečuraka
½ kg šampinjona
½ kašikice morske soli
1 veza sveže mirodije
¼ kašikice bibera
1 kašika maslinovog ulja
½ limuna
Pečurke dobro oprati i obariti u ključaloj vodi, svega nekoliko minuta da se ne bi prekuvale. Ocediti ih i dodati im iseckanu mirodiju, so, biber, ulje i na kraju limunov sok. Služi se uz soja kiselo mleko ili domaću pavlaku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravaishrana.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom