Donosimo vam par trikova s kojima će krajnji rezultat biti savršen!
Tiganj je važan
Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskom tiganju koji ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem.
Mineralna voda je ključ
Ako želite lagane i mekane palačinke, deo mleka zamenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
Pročitajte i Kako da napravite savršene palačinke
Ako ste pak ljubitelj surutke...
Ako želite mekane, prozračne palačinke, kupite punomasno mleko i surutku. Ako nemate pri ruci surutku, možete je zameniti jogurtom, ali u tom slučaju koristite 150 ml jogurta i "razvodnite" ga sa 75 ml mleka, surutku takođe jednostavno možete dobiti ako u 450 ml mleka dodate 2 kašike limunovog soka ili belog sirćeta.
Sneg od belanaca
Ipak, koju god vrstu mleka koristili dodavanje snega od belanaca na kraju bi trebalo dati očitu razliku.
Odmor je bitan
Majstori kažu da je najbolje da smesa za palačinke odleži u frižideru nekoliko sati pre korišćenja. Ako želite slasne palačinke uveče, najbolje je da smesu napravite već popodne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: jutarnji.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom