Sve vrste semenki su pune vitamina B kao što su tiamin, niacin, i minerala kao što su magnezijum, kalijum, mangan, gvožđe, cink, fosfor i bakar.
Recept:
Prvo bi trebalo uzeti 20-30 semenki od lubenice, samleti ih i kuvati 15 minuta u 2 litra vode. Ta količina će biti dovoljna da se konzumira dva dana, a onda vam je potrebno da napravite pauzu treći dan. Ponovite postupak nekoliko sedmica, ali je obavezno pauziranje svakog trećeg dana.
Pogledajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice
Zdravstvene prednosti semenki od lubenice:
- štiti srce
- usporava starenje
- čisti akne
- jača kosu
- pomaže kod dijabetesa
- hidrira kožu
- štiti kožu od raka
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: prirodni-lijek.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem