Nutricionisti upozoravaju da ako sledeće namirnice konzumirate na prazan želudac, možete napraviti više štete nego koristi.
1. Proizvodi od prhkog i lisnatog testa sadrže kvasac koji će nas naduti, ali ne i zasititi.
2. Slatkiši će povećati nivo inzulina i napasati vašu gušteraču koja je još u fazi buđenja.
3. Jogurt je zdrav, ali kada se konzumira na prazan želudac napada mlečnu kiselinu.
Pogledajte i Evo šta se dešava u telu kada popijemo kafu na prazan želudac
4. Kruške su pune vlakana koje su inače zdrave i potrebne našem organizmu, ali rano ujutro mogu oštetiti želudačnu sluznicu.
5. Paradajz je pun taninske kiseline koja se nikako ne preporučuje u jutarnjim satima.
6. Zeleno povrće, uključujući krastavce puno je aminokiselina koje na prazan želudac mogu dovesti do nadutosti i žgaravice.
7. Kada s konzumiraju na prazan želudac banane mogu povisiti nivo magnezijuma u krvi što nije dobro za srce.
8. Čak i male količine začinjene hrane na prazan želudac povećaće proizvodnju kiseline u trbuhu i uzrokovati probleme u probavnom sistemu.
9. Iako vam se na prvi mah čini kako mehurići iz gaziranih pića olakšavaju probavu, u želucu koji nema šta da probavi mehurići napadaju sluznicu, usporavaju dotok krvi u želudac i time usporavaju probavu.
10. Citrusi bogati kiselinama na prazan želudac izazivaju žgaravicu, a dugoročno mogu izazvati gastritis i čir na želudcu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: wall.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus