Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji se moraju nositi s posledicama zemljotresa, cunamija i drugih katastrofa, japanski naučnici u Mijagiju bacili su se na istraživanje jagoda od kojih većina stanovnika u toj prefekturi živi.
U potrazi za različitim načinima na koje se mogu iskoristiti jagode i podstaknuti njihova otpornost na vremenske neprilike, naučnici su izolovali polifenol i angažovali kuvara kome je zadatak bio napraviti novu vrstu deserta.
Pogledajte i Sladoled s keksom
Kuvara je izluđivalo to što krema dodavanjem polifenola postaje previše gusta, ali nakon iskušavanja raznih varijacija s mlekom i drugim sastojcima došao je do pobedničkog recepta. Kanazava ajs koji ostaje hladan i na 28 stepni Celzijusa može se kupiti u Japanu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer.dnevnik.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom