Sladoled torte su uvek odlično rešenje, jer su lagane i osvežavajuće. Pun ukus ovog deserta će vas naterati da je pravite stalno.
Sastojci:
- 170 g čokoladnog keksa
- 50 g maslaca/margarina
- 100 g crne čokolade
- 500 g slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g kondezovanog mleka
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
U blenderu ustinite keks, pa prebacite u neku činiju. Dodajte istopljeni maslac/margarin i 1 kašiku slatke pavlake. Dobro promešajte. Smesu sipajte u kalup prečnika 18 cm, dobro utisnite i poravnajte. Čokoladu i 100 g slatke pavlake istopite. U preostalu slatku pavlaku dodajte ekstrakt vanile i kondezovano mleko, pa umutite. Podelite dobijenu smesu na 2 dela i u jedan deo dodajte kakao. Sjedinite. Preko keksa prvo sipajte nekoliko kašika crnog fila, na nekoliko različitih mesta, pa nekoliko kašika belog fila. Okolo iscrtajte istopljenom čokoladom. Kašikom lepo zagladite filove, a zatim prelijte čokoladnom glazurom. Stavite u frižider na nekoliko sati.
Pogledajte postupak pripreme...
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs