DOMAĆI SLADOLED OD MALINE: Toliko dobar da više nećete jesti kupovni

Ledeno osveženje od sezonskog voća.

Shutterstock

Letnje vrućine moguće je preživeti samo uz dovoljnu količinu sladoleda. Zbog toga za vas danas imamo domaći recept koji se jednostavno i brzo priprema, a na ukusu mu mogu zavideti svi kupovni sladoledi.

Sastojci:

  • Za 4 porcije
  • 1 šolja malina
  • 1 šolja šećera
  • 3 žumanaca
  • prstohvat soli
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

Stavite manji pleh za pečenje u zamrzivač. Uzmite potom šerpu i u njoj zagrejte maline i polovinu šećera na umerenoj vatri. Dovedite maline do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Procedite maline kroz sitno sito kako biste  ukloniti semenke. Šerpu zatim isperite i napunite vodom oko 2,5 cm, i dovedite do ključanja.

Uzmite zatim mikser i umutite žumanca, ostatak šećera i soli. Stavite zatim posudu za miskanje preko šerpe sa vrelom vodom i mutite ručno dok smesa ne postate bleda i pahuljasta, oko 5 minuta. Sklonite sa šerpe sa vodom i nastavite da miksate još 5 minuta. Dodajte zatim maline i mešajte dok se sve ne sjedini.

Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa smesom sa malinama. Poslužite se lopaticom za mešanje umesto nastavaka za mikser. Prespite smesu u ohlađenu posudu za pečenje koju ste stavili u zamrzivač i ostavite najmanje 3h da se dobro stegne.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs