Omiljene poslastice u vrelim letnjim danima su one koje se brzo prave i koje se jedu hladne. Jedna od njih je i ova torta sa piškotama i voćem. Osvežavajuća, lagana i kremasta postaće vam favorit na prvi zalogaj. U fil se dodaje i mleveni keks što je čini potpuno neodoljivom i među decom.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 ml mleka
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 200 g kisele pavlake
- 120 g mlevenog keksa
- 20 g učvršćivača za šlag
- 300 g bobičastog voća
Za ukrašavanje:
- 200 g ribizli
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Piškote umočite u mleko pa ređajte u kalupu po dnu i uspravno po ivicama kalupa. Umutite slatku pavlaku, šećer u prahu, učvršćivač za šlag. Kada je umućeno dodajte kiselu pavlaku i mleveni keks pa promešajte špatulom. Dodajte bobičasto voće, lagano umešajte pa sipajte u kalup. Poravnajte. Posudu prebrišite ubrusom pa u njoj umutite slatku pavlaku i šećer u prahu. Odozgo pospite ribizle i stavite šlag.
Stavite u frižider na 2 sata da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa