Kremast, a hladan sladoled rolat postaće vam omiljena poslastica ovog leta. Rolat možete praviti sa bilo kojim voćem po izboru, biće jednako ukusan.
Sastojci:
Za koru:
- 3 belanceta
- 180 g šećera
- 1 kašika kukuruznog griza
- 1 kašika limunovog soka
Za fil:
- 500 g šlaga
- 300 g jagoda ili voća po želji
Priprema:
Umutite belanca i šećer u šam. Zatim dodajte griz i sok od limuna. Smesu izlijte na pek-papir i oblikujte tanku koru. Pecite je 30 minuta na 150 stepeni. Potom koru nafilujte šlagom, pa po njemu pospite seckane jagode. Napravite rolat i ostavite da odstoji u frižideru dva sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus