Svi ljubitelji čizkejka neće moći da odole preslatkim mini verzijama. Pojedu se u 2 zalogaja, a toliko su ukusni da kada jednom probate stalno ćete praviti. Kora od oreo keksa, jednostavni čizkejk fil od krem sira i preliv po vašoj želji. Mi vam predlažemo karamel ili čokoladni koji se najbolje slaži, ali možete i džem da premažete preko.
Sastojci:
Za koru:
- 1,5 šolja izblendiranog oreo keksa
- 80 g putera
Za punjenje:
- 300 g krem sira
- 1/3 šolje pavlake
- 100 g bele čokolade
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 šolje šećera
- 1/3 šolje slatke pavlake
- 1/2 kašičice soli
- 2 jajeta
- 1 žumance
Priprema:
Odvojite oreo keks od belog fila i maksimalno ga usitnite u blenderu. Zatim dodajte istopljeni puter i lepo sjedinite. Utisnite smesu u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 5-8 minuta. Pazite da ne izgori, a zatim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Pomešajte krem sir sobne temperature, pavlaku i ohlađenu otopljenu belu čokoladu, pa mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim dodajte šećer, žumance i ekstrakt vanile i lepo sjedinite. Postepeno dodajte jaje i sve vreme mutite. Na kraju dodajte slatku pavlaku i so i opet sjedinite mikserom. Sipajte smesu preko kore, a zatim tresnite kalup par puta o radnu površinu kako bi se smesa lepo rasporedila. Pecite u zagrejanoj rerni na 140°C oko 15 minuta. Malo otvorite rernu, ali nemojte odmah da vadite čizkejk. Ostavite 5 minuta, a zatim ohladite kočlač na sobnoj temepraturi nekih 2 sata. Zatim ga umotajte plastičnom folijom i ostavite da se skroz ohladi u frižideru, nekih 5 sati. Gotove prelijte karamelom ili čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa