Sezona jagoda je pri kraju i zato iskoristite ovo vreme da napravite jednu od najlepših ledenih torti. Odlična je za vrele letnje dane, a još je bolje što vam za pripremu uopšte nije potreban šporet. Takođe, ako želite i umesto jagoda možete da izaberete neko drugo sezonsko voće, a puslice nisu neophodne, pa ih izabcite ako ne možete da pronađete gotove. Ukusna i jednostavna, ova torta će vam postati omiljena.
Sastojci:
- 100 g bele čokolade
- 500 g jagoda ili malina
- 80 g puslica
- 300 ml mleka
- 250 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 40 puding od vanile (koji se ne kuva)
- 10 g vanilin šećera
Priprema:
U mleko dodajte vanilin šećer i puding i mutite dok ne dobijete gustu smesu. Zatim dodajte krem sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Belu čokoladu sitno iseckajte, kao i jagode i dodajte u smesu. Ako koristite maline njih ostavite cele. Puslice stavite u kesu za zamrzivač i oklagijom ih "izlupajte". Dodajte i njih u smesu (ako nemate puslice, može i bez njih). Dobro promešajte. Sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite je izmrvljenim puslicama ako želite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE