LAŽNI ČOKOLADNI EKLERI: Priprema neuporedivo lakša i brža od originala, nema kuvanja fila i pravljenja testa

Čuveno francusko slatko pecivo, eklere, sada napravite lakše i brže.

Printscreen/YT/Taste of Home

Veruje se da je eklere prvi put napravila Mari Antoan Karem, poslastičarka francuske kraljevske porodice. Mekano testo napunjeno predivnim kremom i preliveno čokoladom je popularno i dan danas, a prvi poznati recept za ovo pecivo pojavio se u „The Boston Cooking-School Cook Book“ 1884. godine. Za eklere je potrebno da se izdvoji vreme i trud kako bi ispali savršeno, a sada vam predlažemo jednostavan recept za lažne eklere za koje umesto testa koristite keks. Nema kuvanja fila, samo se umuti i onda se sve prelije glazurom. 

Sastojci:

  • 15 komada keksa 
  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile (bez kuvanja)
  • 300 ml slatke pavlake 

Za glazuru:

  • 60 g mlečne čokolade
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Poređajte keks u tepsiju, a puding umutite sa mlekom. Dodajte umućenu slaku pavlaku i dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa i poravnajte. Čokoladu istopite sa puterom i dodajte vanilu, pa promešajte. Prelijte glazuru preko fila i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 8 sati. Posle ukrasite rendanom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE