Ako tražite savršeno kremast i osvežavajuć slatkiš, koji se pritom lako sprema, ne tražte više. Ova čizkejk sladoled torta je jedinstvenog ukusa. Napravićete je za 15 minuta, a najteži deo biće čekanje da se stegne.
Sastojci:
- 8 g želatina
- 40 ml vode
- 200 g svežeg mekog sira
- 70 g šećera u prahu
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g bobičastog voća
- 100 g keksa
Priprema:
Želatin razmutiti u vodi i ostaviti da nabubri. U činiji pomešajte sir i šećer u prahu. Dodajte slatku pavlaku pa mutite mikserom dok ne postane gusto. Zagrejte u mikrotalasnoj nabubreli želatin pa dodajte u fil. Umutite dobro. Potom dodajte bobičasto voće i promešajte. Uzak kalup poput onoga za hleb obložite providnom folijom pa izlijte smesu. Uzmite keks pa ga zabodite u smesu na nekoliko mesta. Poravnajte odozgo pa stavite u zamrzivač na 2 h. Tortu izvadite iz kalupa naopačke i secite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom