Ako tražite savršeno kremast i osvežavajuć slatkiš, koji se pritom lako sprema, ne tražte više. Ova čizkejk sladoled torta je jedinstvenog ukusa. Napravićete je za 15 minuta, a najteži deo biće čekanje da se stegne.

Sastojci:

  • 8 g želatina
  • 40 ml vode
  • 200 g svežeg mekog sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake
  • 50 g bobičastog voća
  • 100 g keksa

Priprema:

Želatin razmutiti u vodi i ostaviti da nabubri. U činiji pomešajte sir i šećer u prahu. Dodajte slatku pavlaku pa mutite mikserom dok ne postane gusto. Zagrejte u mikrotalasnoj nabubreli želatin pa dodajte u fil. Umutite dobro. Potom dodajte bobičasto voće i promešajte. Uzak kalup poput onoga za hleb obložite providnom folijom pa izlijte smesu. Uzmite keks pa ga zabodite u smesu na nekoliko mesta. Poravnajte odozgo pa stavite u zamrzivač na 2 h. Tortu izvadite iz kalupa naopačke i secite.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE