Ako tražite savršeno kremast i osvežavajuć slatkiš, koji se pritom lako sprema, ne tražte više. Ova čizkejk sladoled torta je jedinstvenog ukusa. Napravićete je za 15 minuta, a najteži deo biće čekanje da se stegne.
Sastojci:
- 8 g želatina
- 40 ml vode
- 200 g svežeg mekog sira
- 70 g šećera u prahu
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g bobičastog voća
- 100 g keksa
Priprema:
Želatin razmutiti u vodi i ostaviti da nabubri. U činiji pomešajte sir i šećer u prahu. Dodajte slatku pavlaku pa mutite mikserom dok ne postane gusto. Zagrejte u mikrotalasnoj nabubreli želatin pa dodajte u fil. Umutite dobro. Potom dodajte bobičasto voće i promešajte. Uzak kalup poput onoga za hleb obložite providnom folijom pa izlijte smesu. Uzmite keks pa ga zabodite u smesu na nekoliko mesta. Poravnajte odozgo pa stavite u zamrzivač na 2 h. Tortu izvadite iz kalupa naopačke i secite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus