Super brzi kolač sa šljivama osvojiće vaša srca na prvi zalogaj. Punjenje je veoma sočno, a testo nežno, mekano - samo se topi u ustima! Obavezno probajte ovu kombinaciju cimeta i šljive, oduševiće vas, a evo kako se pravi.
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 120 g brašno
- 1 kašičica praška za pecivo
- 10 šljiva
Za posipanje:
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite puter sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja, jedno po jedno, svaki put dobro umutivši. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati ostalim sastojcima i mikserom na maloj brzini mešati do potpune homogenosti. Prepolovite šljive i ukloniti koštice. Podmazati pleh puterom i posuti brašnom. Sipajte testo. Na vrh stavite polovine šljiva. Pomešajte šećer i cimet i pospite po vrhu torte.
Pecite 40-45 minuta na 180 stepeni. Gotov kolač posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus